Hevige regens eisen nu al bijna 50 levens in Nepal

In Nepal zijn de afgelopen drie dagen minstens 49 mensen omgekomen bij overstromingen en aardverschuivingen. Die zijn het gevolg van hevige moessonregens. 17 mensen worden nog vermist en er zijn ook minstens 20 gewonden. Duizenden mensen zijn dakloos geworden.
AFP or licensors

De cijfers komen van het Nepalese Nationale Centrum voor Noodsituaties. Het Rode Kruis spreekt over 53 doden en verschillende tientallen vermisten.

De hevige regens hebben de rivieren veranderd in kolkende stromen die buiten hun oevers zijn getreden en bruggen en huizen hebben meegesleurd. Het waterpeil stijgt nog steeds en ook voor morgen wordt er nog regen voorspeld.

De regionale luchthaven van Biratnagar staat onder een meter water en is gesloten.

Olifanten

In het nationaal park van Chitwan, dat zeer populair is bij de toeristen, hebben hotels hun gasten op de hogere verdiepingen moeten onderbrengen door de overstromingen. 

Een hoteleigenaar heeft laten weten dat hij de toeristen heeft laten evacueren met olifanten. Die hebben de toeristen naar de dichtsbijzijnde grote weg gebracht, vanwaar ze de hoofdstad Katmandu konden bereiken. 

In Nepal eisen de moessonregens elk jaar tientallen mensenlevens. Verleden jaar waren er het iets minder dan 100, dit jaar bedraagt het dodental al meer dan 110, en het regenseizoen is nog niet gedaan. Dat loopt van eind juni tot eind augustus.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
AFP or licensors
Manish Paudel

Meest gelezen