Politiehelikopter die boven betoging patrouilleerde crasht: twee doden

Bij een helikoptercrash in de buurt van het Amerikaanse Charlottesville zijn twee mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op slechts enkele kilometers van waar een extreemrechtse manifestatie plaatsvond. De politiehelikopter verleende assistentie aan de ordediensten.

Twee agenten lieten het leven bij de crash, deelt de politie van de staat Virginia mee op Twitter. Er raakte niemand anders betrokken bij het ongeval.

Op videobeelden is te zien hoe een dikke rookpluim opstijgt vanuit een woud. De politie bevestigt nu dat het wel degelijk om een politiehelikopter gaat die is neergestort terwijl hij assistentie verleende aan de ordediensten tijdens de manifestatie in Charlottesville. De juiste omstandigheden van het ongeluk worden nog onderzocht maar de politie gaat niet uit van kwaad opzet.

Zaterdag zijn in Charlottesville extreemrechtse sympathisanten en neonazi's samengekomen om te protesteren tegen een beslissing van het het stadsbestuur om een standbeeld van de geconfedereerde generaal Robert E. Lee uit de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) te verwijderen.

Er kwamen ook heel wat tegenbetogers naar de stad in Virginia. In die tegenbetoging viel minstens een dode toen een wagen inreed op de massa. Er raakten ook negentien mensen gewond. Bij geweld tussen betogers en tegenbetogers vielen nog eens tientallen gewonden.

Meest gelezen