Auto rijdt opzettelijk in op terras Franse pizzeria: 1 dode en 13 gewonden

In Frankrijk is een auto opzettelijk ingereden op het terras van een pizzeria. Dat gebeurde in Sept-Sorts, ten oosten van Parijs, in het departement Seine-et-Marne. Een meisje van 12 heeft de klap niet overleefd, 13 anderen raakten gewond. De bestuurder is aangehouden. Volgens het gerecht gaat het niet om een terreurdaad.

Onder de 13 gewonden zijn er vijf zwaargewonden, onder wie de broer van het meisje dat om het leven kwam. Het gaat om een jongetje van 3 jaar. 

De dader is een 31-jarige man die naar eigen zeggen uit het leven probeerde te stappen. Hij stond niet gekend bij de inlichtingendiensten, zo verklaart een gerechtelijke bron. Voorlopig gaat het gerecht dus niet uit van terrorisme. 

Sept-Sorts is een klein dorpje met een 450 inwoners, in de buurt van La Ferté sous-Jouarre.

Sept-Sorts ligt in de buurt van La Ferté sous-Jouarre.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.