Burgemeester Mortsel wil uitbreiding voetbalwet na hooligangeweld

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) van Mortsel pleit voor een uitbreiding van de voetbalwet na het hooligangeweld van gisteren. De huidige wetgeving is alleen van toepassing op alles wat gebeurt binnen de voetbalstadions en een zone van 5 kilometer daarrond, maar Mortsel ligt nu buiten die zone.

Als er geweld wordt gebruikt in een voetbalstadion of in de beperkte zone daarrond kan er een de relschoppers een stadionverbod worden opgelegd. Maar in Mortsel kan dat dus niet.

"Wij stellen toch wel voor om de wetmakers te vragen of zij de wetgeving willen uitbreiden, zodat alle geweld gerelateerd aan voetbal over heel het land kan bestraft worden binnen de context van die wetgeving", zegt Erik Boeckx.

"Ik denk denk dat dit een goed hulpmiddel zou zijn. Ik denk dat je de amokmakers het best kan bestraffen met een voetbalverbod."

De voetbalwet dateert van eind 1998 en is er gekomen omdat er veel problemen met hooliganisme waren in de jaren daarvoor.