DiCaprio kruipt in de huid van Da Vinci

De 43-jarige Oscarwinnaar kruipt binnenkort in de rol van de Italiaanse kunstenaar en wetenschapper. Paramount Pictures heeft een miljoenendeal gesloten om een film te maken van een nieuwe biografie van Da Vinci.

Leonardo DiCaprio, die zich sinds vorig jaar eindelijk Oscarwinnaar mag noemen, zal Leonardo Da Vinci spelen in een verfilming van een nieuwe biografie van de Italiaanse kunstenaar en wetenschapper.

Paramount Pictures, de filmstudio waarmee DiCaprio een overeenkomst heeft, bood namelijk het meeste voor de filmrechten van het boek, dat in oktober uitkomt. Concurrent Universal heeft dus het onderspit moeten delven in de strijd om de filmrechten. Het zou om miljoenen dollars gaan.

De biografie zou het icoon van de renaissance voorstellen als iemand die niet in de 15e-eeuwse samenleving paste: een linkshandige bastaardzoon die geen vlees at, mannen boven vrouwen verkoos en zich soms volledig afzonderde van alles en iedereen.

Niet de eerste excentriekeling

In "The aviator" speelde hij Howard Hughes, een vliegenier, filmregisseur en - zoals Da Vinci - kluizenaar. In "The wolf of Wall Street" en "Catch me if you can" vertolkte hij dan weer de rollen van meester-oplichters Jordan Belfort en Frank Abagnale. Het is dus zeker niet de eerste keer dat DiCaprio een excentriek man speelt.

Volgens de overlevering heeft de moeder van DiCaprio tijdens haar zwangerschap de eerste schop van haar zoontje gevoeld toen ze naar een schilderij van Leonardo Da Vinci stond te kijken in het Uffizi in Florence. Ze heeft hem daarom Leonardo genoemd.

Meest gelezen