Expositie over comeback-periode van Elvis Presley in O2 Arena

In de Londense O2 Arena wordt binnenkort een tentoonstelling georganiseerd over de comeback-periode van Elvis Presley. Tijdens die woelige periode, van 1969 tot 1977, toerde de King of Rock-'n'-roll zowat onophoudelijk door de VS. Maar het waren ook donkere jaren, waarin Elvis worstelde met depressie, obesitas en een verslaving aan medicijnen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Op de tentoonstelling zullen meer dan 40 iconische jumpsuits van de King te bewonderen zijn. De meeste daarvan zijn nooit eerder tentoongesteld, zelfs niet in Graceland, Elvis' voormalige landgoed in Memphis.

Daarnaast zullen er ook gitaren, microfoons en posters van Elvis worden tentoongesteld, net als oude rekeningen en een koffer met zijden sjaaltjes die hij tijdens optredens in het publiek gooide.

De expositie "Elvis on Tour" is een vervolg op een eerdere, gigantisch succesvolle tentoonstelling in de O2 Arena, die gewijd was aan de beginjaren van Elvis Presley. Die trok in 2015 meer dan 200.000 bezoekers.

Elvis Week

De tentoonstelling werd niet toevallig deze week aangekondigd. Nu woensdag is het namelijk exact veertig jaar geleden dat Elvis overleed. Als eerbetoon aan de King geldt deze week daarom als "Elvis Week". Ook de VRT-nieuwsdienst zal woensdag uitgebreid stilstaan bij het leven en de muzikale en culturele erfenis van Elvis Presley.

De tentoonstelling "Elvis on Tour" loopt vanaf 3 november in O2 Arena in Londen.