Vijftig inwoners van Gavere geëvacueerd na gaslek

In de Oost-Vlaamse gemeente Gavere werden bewoners van de Molenstraat en het rusthuis Mariahuis deze middag kort geëvacueerd, nadat er bij graafwerken een gasleiding was losgerukt. De politie meldt dat het lek werd afgesloten en alles onder controle is.

Het incident gebeurde rond 10.20 uur. De hulpdiensten en Eandis waren snel ter plaatse, meldt de lokale politie. Er werd een evacuatiestraal van 100 meter opgesteld. 25 omwonenden werden opgevangen in de zaal Racing. Ook in het rusthuis Mariahuis werden 15 personen geëvacueerd naar het achterdeel van het gebouw.

De lokale politie Schelde-Leie vroeg de bewoners van het centrum van Gavere om ramen en deuren te sluiten, maar dat is niet langer noodzakelijk. Het lek is gedicht en het gevaar is geweken, aldus de politie. De gasleiding moet hersteld worden.

Wie vragen heeft kan terecht op het nummer 09 389 29 06.