Chickfriend-bestuurders blijven vastzitten

De twee bestuurders van het Nederlandse bedrijf Chickfriend blijven langer vastzitten. Hun voorarrest is met twee weken verlengd. De twee zitten sinds afgelopen donderdag vast in het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal.
AFP or licensors

Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door het ontluizingsmiddel fipronil te leveren of in in stallen met leghennen te gebruiken. Daarnaast worden zij verdacht van het voorhanden hebben van een verboden middel.

Het Nederlandse onderzoek richt zich op Chickfriend, het bedrijf dat fipronil vermoedelijk toepaste, de Belgische toeleverancier Poultry-Vision en een bedrijf uit Nederland dat vermoedelijk samenwerkte met de Belgische toeleverancier.

 

Meest gelezen