Driehonderd flatbewoners urenlang geëvacueerd na vals bomalarm

In Sint-Jans-Molenbeek is een flatgebouw van 28 verdiepingen afgelopen nacht enkele uren ontruimd na een vals bomalarm. Zo'n driehonderd bewoners moesten urenlang uit hun appartement. Een 28-jarige man is opgepakt voor de bommelding.

De politie kreeg om iets voor 22.30 uur een oproep van een ongeruste bewoner die een verdacht briefje had aangetroffen in een lift. Op het briefje stond dat er later die avond een bom zou ontploffen in het gebouw.

De politie en de brandweer kwamen meteen ter plaatse en ontruimden het hele gebouw. Zo'n driehonderd bewoners werden geëvacueerd. Een groot deel werd met bussen overgebracht naar een rusthuis in de buurt. De anderen werden opgevangen bij familie of wilden op straat blijven wachten.

Urenlang werden alle gemeenschappelijke ruimtes met explosievenhonden onderzocht, maar er werd niets gevonden.

Een 28-jarige die in het gebouw woont, is ondertussen opgepakt. De politie vond naar eigen zeggen genoeg aanwijzingen dat hij het briefje heeft geschreven. De man werd ter beschikking gesteld van het parket.