Ondanks minder weer toch 450.000 dagtoeristen aan de kust

De kust heeft de prognose voor het verlengde weekend van 450.000 dagtoeristen waargemaakt. De hotels zijn voor negentig procent bezet. "We zien dat de kust een vierseizoenenbestemming is. Dat stemt ons tevreden, al misten we de zon als de kers op de taart afgelopen weekend", zegt gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block (SP.A).
Foto Kurt bvba
Archieffoto

"Het minder goede weer is vooral voor de strandbars en andere zaken die afhankelijk zijn van de zon, een negatieve factor geweest. Het stemt ons wel tevreden dat we merken dat de kust in elk seizoen blijft aantrekken", zegt De Block.

Tot en met juli had de kust mooi weer. Nu is het wat minder, maar De Block hoopt op een goed najaar. "Vorig jaar hadden we in het hemelvaartweekend 550.000 dagtoeristen in drie dagen. Nu zijn dat er 450.000 in vier dagen. Het is dus minder, maar rekening houdend met het weer, mogen we zeker niet klagen", besluit hij.