Prince-paars is nu officieel een kleur

Het paars dat Prince gebruikte, wordt officieel een kleur. Kleureninstituut Pantone, dat kleuren vastlegt, neemt “Love Symbol #2” op in zijn kleurenwaaier die wereldwijd door grafici gebruikt wordt.

Weinig artiesten worden zo geassocieerd met een kleur als Prince. Wie aan Prince denkt, denkt aan paars. Vooral door zijn gigantische hit en film “Purple rain”, uit 1984. Ruim een jaar na de plotse dood van zijne purperen hoogheid, krijgt de popster nu zijn eigen kleur in de Pantone-kleurenwaaier, dat laten het kleureninstituut en de erven van de betreurde artiest weten in een uitgebreid persbericht.

De kleur die Pantone in zijn pallet opneemt, zal “Love Symbol #2” heten, naar het symbool dat Prince gebruikte als icoon. De tint paars die werd vastgelegd is het paars dat gebruikt werd voor een piano van Prince en zal gebruikt worden in alles wat nog over de artiest zal verschijnen en gecommuniceerd zal worden.