Tweet van Obama over Charlottesville is nu meest gelikete tweet ooit

Een tweet van de Amerikaanse oud-president Barack Obama, over het racistische geweld in Charlottesville, kreeg in vier dagen tijd al meer dan 3 miljoen likes. Het is daarmee de meeste gelikete tweet ooit.

"Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten, en als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Want liefde is een natuurlijker aspect voor de mens dan haar tegenpool", citeerde Obama de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela.

Zijn bericht kreeg intussen bijna 3 miljoen likes en is meer dan 1,2 miljoen keer geretweet. Daarmee steekt Obama de tweet die de Amerikaanse zangeres Ariana Grande verstuurde na de terreuraanslag in Manchester voorbij. Die kreeg zo'n 2,7 miljoen likes.

Obama verstuurde zijn tweet na het racistisch geweld in Charlottesville, waarbij een neo-nazisympathisant inreed op tegenbetogers van een manifestatie van extreemrechtse sympathisanten en neonazi's.