Woonwagenbewoners vertrokken uit Huldenberg richting Frankrijk

De groep van 200 Franse woonwagenbewoners die vorige vrijdag met een 60-tal caravans zonder toelating was neergestreken op een verlaten voetbalsite in Huldenberg, is vanmiddag terug vertrokken. De woonwagenbewoners trekken naar Valenciennes, in Noord-Frankrijk, waar ze intussen wel toelating kregen om er te verblijven. Dat meldt de gemeente Huldenberg.

Sinds hun aankomst zocht de Huldenbergse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open VLD) samen met de provincie en de politie tevergeefs naar een verhard terrein in de omgeving dat voldoende groot was en waar de nodige basisvoorzieningen aanwezig was. Er werd hierbij ook zonder resultaat bij Defensie aangeklopt.

Het privaat terrein dat de woonwagenbewoners sinds vrijdag bezet hielden, was daarvoor niet geschikt.

Vangoidtsenhoven eiste eerst dat de woonwagenbewoners gisteren zouden vertrekken. Gisteravond liet hij weten de aanwezigheid van de groep verder te gedogen, tot er een geschikte locatie zou gevonden worden. 

Nadat ze positief nieuws uit Valenciennes hadden gekregen besloot de groep meteen door te reizen.

De afgelopen dagen liet de burgemeester zich overigens enkele keren bitter uit over het totaal gebrek aan steun vanwege het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid.