Belgische staat stapt naar de rechter tegen Nederlands bedrijf Chickfriend

De Belgische staat stelt zich burgerlijke partij tegen de personen die de fraude hebben gepleegd en aan de oorsprong liggen van de fipronilbesmetting in de eiersector.

De Belgische staat onderneemt juridische stappen tegen de twee zaakvoerders van Chickfriend, dat is het Nederlandse bedrijf dat vermoedelijk aan de basis ligt van de fipronilcrisis in de eiersector. Het nieuws werd bevestigd aan VRT Nieuws.

In België en Nederland onderzoekt het gerecht hoe de insecticide fipronil in de eieren terecht is kunnen komen. Een vijftiental Europese landen is rechtstreeks of onrechtstreeks door de besmetting getroffen. In Nederland werden vorige week al twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend opgepakt. Ze worden ervan verdacht fipronil te hebben gebruikt bij het ontluizen van kippenstallen.

In België blijven 21 kwekerijen als voorzorgsmaatregel geblokkeerd door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Omdat de Belgische economie schade ondervindt van deze eiercrisis stapt de Belgische staat naar de rechter.

Meest gelezen