Gerechtelijk onderzoek naar grove WhatsApp-groep Antwerpse politie

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de politiedienst waarvan er enkele maanden geleden grove gesprekken in een WhatsApp-groep uitlekten. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd aan onze redactie.

In de bewuste WhatsApp-groep zouden agenten van de Antwerpse politiedienst GEOV (het team gerechtshoven en overbrengingen) racistische opmerkingen gepost hebben. De dienst staat in voor het transport en de overbrenging van gevangenen en bestaat uit leden van het veiligheidskorps en de politie. 

Het gerecht is nu bezig met een onderzoek naar de politiedienst. De tenlastelegging is racisme, discriminatie, belaging en pesten op het werk. "Er wordt nu vooral geïnvesteerd in verhoren, maar dat vraagt tijd", vertelt Dominique Reyniers die het woord voert voor het Antwerpse parket.