Hospitalisatieverzekering van marktleider duurder

Marktleider DKV maakt een aantal hospitalisatieverzekeringen duurder. Dat gebeurt op bevel van de Nationale Bank, schrijft De Tijd. Bedoeling is om de kosten te drukken.

De hospitalisatieverzekeringen van DKV worden duurder. Voor een volwassene stijgt de jaarlijkse premie met gemiddeld ruim 44 euro, en voor een kind met bijna 14 euro. En daarbovenop stijgen de premies de komende jaren telkens nog eens met één tot anderhalf procent. 

Het moet van de Nationale Bank

DKV voert de premieverhogingen door op bevel van de Nationale Bank. Dat moet een miljoenentekort voorkomen. De premies liggen nu veel lager dan de uitgaven. Dat komt omdat een ziekenhuisopname almaar duurder wordt, zegt DVK in een persbericht.

Klanten kunnen de hogere premies wel vermijden, beklemtoont DKV, door een hogere eerste schijf van de jaarlijkse ziekenhuiskosten zelf te betalen.