Lincoln Memorial in Washington beklad met rode verf

Een van de pilaren van het Lincoln Memorial, het beroemde gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln in Washington D.C., is gisteren door vandalen beklad met rode verf.
AFP or licensors

Hoewel de graffiti moeilijk te ontcijferen is, zijn de Amerikaanse National Park Service en de meeste media het erover eens dat er "fuck the law" geschreven staat. Op de sociale media is echter discussie ontstaan over de betekenis van de graffiti. Sommigen zijn er namelijk van overtuigd dat de vandalen "fuck Islam" bedoelden.

De National Park Service zal de graffiti de komende dagen verwijderen met een speciaal verfafbijtmiddel, dat geschikt is voor historische monumenten. 

AFP or licensors

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Lincoln Memorial is beschadigd. Eerder dit jaar, in februari, hebben vandalen met markeerstift geschreven op verschillende monumenten in Washington D.C., waaronder het Lincoln Memorial. En in juli 2013 werd het gigantische standbeeld van de zestiende president van de VS met groene verf beklad.