Man valt Liz Carr ("Silent witness") met 2 scharen aan op straat

In Londen is Liz Carr op straat aangevallen door een man die haar met twee scharen probeerde neer te steken. Dat melden Britse media. De actrice van "Silent witness" raakte lichtgewond. De dader is opgepakt. Het gaat om een geestelijk verwarde man.
© BBC 2013

Als een aanval door Edward Scissorhands: zo citeren Britse media Liz Carr over het bizarre incident dat haar op 10 augustus te beurt viel toen ze samen met haar begeleider de straat overstak in de buurt van het station Euston in Londen.

Uit het niets dook een man op die Carr met twee scharen te lijf ging. De actrice zit sinds haar 7e in een rolstoel wegens een ernstige spieraandoening en liep vooral aan het hoofd verwondingen op. Ook haar begeleider raakte gewond. Allebei zijn ze nadien naar het ziekenhuis gebracht, maar geen van beiden raakte zwaargewond.

De dader is opgepakt. Volgens de politie gaat het om een geestelijk verwarde twintiger. Zijn motief is voorlopig onduidelijk.

Clarissa Mullery

Carr is bij ons vooral bekend van "Silent witness". In die krimiserie speelt ze sinds 2013 de rol van Clarissa Mullery, de pientere assistent van forensisch expert Jack Hodgson (David Caves). Naast actrice is ze ook een comédienne en een activist voor mensen met een beperking.

Via Twitter heeft Carr de voorbije dagen op de aanval gealludeerd, een keer in een antwoord op een tweet van Emilia Fox (Nikki Alexander in "Silent witness") en een keer in een antwoord op een tweet van comédienne Suzy Bennett.