Meest recent

  Marktleider hospitalisatieverzekering wordt duurder

  Marktleider DKV maakt een aantal hospitalisatieverzekeringen duurder. Dat moet omdat de tarieven verlieslatend zijn, schrijft De Tijd. De aanpassing gebeurt op bevel van de Nationale Bank.

  Het zijn vooral oudere polissen die duurder worden. Voor een volwassene stijgt de jaarlijkse premie met gemiddeld ruim 44 euro, en voor een kind met bijna 14 euro. En daarbovenop stijgen de premies de komende jaren telkens nog eens met één tot anderhalf procent.

  Het moet van de Nationale Bank

  DKV voert de premieverhogingen door op bevel van de Nationale Bank. Want een aantal hospitalisatieverzekeringen zijn nu verlieslatend. En dat heeft alles te maken de snel stijgende kosten voor ziekenhuisopnames.

  Klanten kunnen de hogere premies wel vermijden, beklemtoont DKV, door een hogere eerste schijf van de jaarlijkse ziekenhuiskosten zelf te betalen.