Nederlandse leerlingen krijgen binnenkort Wilhelmus-les

Als CDA, VVD, D66 en Christen Unie er in slagen een nieuwe Nederlandse regering op de been te brengen, dan zullen leerlingen in de toekomst les krijgen over de tekst, de betekenis en de melodie van het Nederlandse volkslied. Dat schrijft het Algemeen Dagblad, dat de conceptteksten kon inkijken.

Tijdens de kiescampagne opperde CDA-leider Sybrand Buma dat leerlingen op Nederlandse scholen opnieuw het Wilhelmus 'staand' zouden moeten leren zingen. Dat werd toen vooral op hoongelach onthaald. Nu blijkt er dus een variant te komen, met lessen over het lied.

Nederlandse leerlingen zullen volgens het AD ook les krijgen over de grondwet en de geschiedenis van Nederland. Een voorstel van D66 om ook over kolonialisme en slavernij verplicht lessen te geven, haalde het niet.

In Nederland wordt momenteel al 154 dagen onderhandeld over een nieuwe regering.

Zo klinkt het Wilhelmus: