Opnieuw gearresteerde ontsnapt in Antwerpen: "Pijnlijke zaak voor ons korps"

De Antwerpse politie heeft opnieuw een arrestant laten ontsnappen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Deze keer gaat het om een drugsverdachte die was opgepakt voor verhoor, en ongezien via de nooduitgang uit het politiegebouw Oudaan kon wegraken. "Een pijnlijke affaire", zegt de Antwerpse politie.
De Oudaan.

Afgelopen weekend werden twee verdachten opgepakt in verband met een drugszaak. De twee mannen werden naar het politiecommissariaat op de Oudaan, in het centrum van de stad, gebracht. "Toen één van beiden ondervraagd werd, zag de andere zijn kans om te ontsnappen", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

De man kon via een nooduitgang het gebouw uit geraken. "Er is onmiddellijk alarm geslagen. Elke verdieping van het gebouw is grondig onderzocht. Maar de verdachte moet het gebouw al verlaten hebben."

Menselijke fout

De politie onderzoekt nu wat er exact is gebeurd. "We bekijken nu of er een structureel probleem was, bijvoorbeeld met de inrichting van het gebouw. Maar op dit moment gaan we toch eerder uit van een menselijke fout. Als dat klopt, zullen de verantwoordelijken op hun fouten gewezen worden, en komen er mogelijk ook sancties", zegt Lommaert.

’t Is de afgelopen weken vaker gebeurd dat een verdachte kon ontsnappen in Antwerpen. Vorige week kon een man vluchten uit een cellencomplex van de politie in de Noorderlaan. En in juli verdwenen twee gedetineerden, toen ze werden overgebracht van de gevangenis naar het gerechtsgebouw. Eén van de twee verdachten kon niet veel later weer opgepakt worden. Maar de hele zaak leidde tot een welles-nietesspelletje tussen Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over wie verantwoordelijk was in deze zaak.

Pijnlijk

Ook deze nieuwe ontsnapping is pijnlijk, geeft Lommaert toe. "Eén ontsnapping is al pijnlijk voor ons korps. Dat het een paar keer gebeurt, is absoluut ontoelaatbaar. We onderzoeken elke zaak nauwgezet, en trekken dan onze conclusie."