AFP or licensors

Trump: "Kim Jong-un heeft een wijze beslissing genomen"

President Trump heeft zich in een tweet uitgesproken over de beslissing van Kim Jong-un om een aanval op Guam niet meteen goed te keuren: "Een heel wijze en goed doordachte beslissing". "Het alternatief zou catastrofaal en onaanvaardbaar geweest zijn!", voegt Trump eraan toe.
AFP or licensors

President Trump heeft via Twitter gereageerd op de beslissing van Kim Jong-un om Guam niet meteen aan te vallen. "Kim Jong-un van Noord-Korea heeft een heel wijze en goed doordachte beslissing genomen. Het alternatief zou catastrofaal en onaanvaardbaar geweest zijn!", tweette hij.

Kim Jong-un wil eerst het "idiote en domme gedrag van de Verenigde Staten" nog wat meer bekijken voor hij de opdracht geeft om vier raketten te lanceren. Dat zei de Noord-Koreaanse leider toen hij het plan voor de aanval kwam inspecteren. Volgens het Noord-Koreaanse persbureau heeft hij de plannen uitvoerig besproken met de bevelhebbers.

Amerikaans minister van Defensie James Mattis had voordien gezegd dat het "game on" zou zijn als Noord-Korea raketten zou lanceren: "Je schiet niet op mensen in deze wereld tenzij je de gevolgen wilt dragen."

AFP OR LICENSORS