Biedt dit rijke gezin de beste job ooit van kinderoppas aan?

100.000 Britse pond per jaar. Een aanlokkelijk bedrag alleszins als uw droomjob die van nanny blijkt te zijn. Een Brits gezin met 4 kinderen hoopt alvast de ideale oppas te vinden en is daarvoor dus bereid veel geld neer te tellen. Maar alvorens u begint te dromen, weet dat zo’n hoog bedrag, en daarnaast nog verschillende andere extra voordelen, natuurlijk ook de nodige vereisten met zich meebrengt.

Het rijke gezin, met kinderen die 2, 5, 7 en 15 jaar oud zijn, belooft op de website Childcare de nanny-to-be niet alleen een riant jaarsalaris. Hij of zij mag ook mee-eten met de door een topchef gekookte maaltijden, al is dat niet verplicht. Er mag gebruik gemaakt worden van het aanwezige wagenpark, waartoe een Porsche, een Range Rover en een Maserati behoren, want de kinderen moeten natuurlijk dagelijks naar hun afspraken gebracht worden. Ten slotte wordt er gewoond in luxueuze villa’s en dat niet alleen in Londen. Het gezin reist immers voortdurend tussen Groot-Brittannië, Barbados, Zuid-Afrika en de VS.

Natuurlijk zijn er een aantal vereisten waaraan moet voldoen worden, en dat zijn niet van de minste. De nanny moet 6 dagen per week ter beschikking staan van het gezin, van 7 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Hij of zij moet beschikken over een diploma psychologie en minimum 15 jaar ervaring hebben. Ervaring die nodig is omdat de kinderen thuisonderwijs krijgen.

De nanny mag ook niet bang zijn om te vliegen, want de job van beide ouders vereist dat er tot 3 keer toe per week kan gereisd worden. De sollicitant moet zichzelf ook kunnen verdedigen en daar wil het gezin graag bij helpen. Want, "this is non-negotiable".

Wat de nanny uiteindelijk in zijn of haar vrije tijd doet, daar moeit het gezin zich niet mee. Maar ‘binge drinking’ en het zich toedienen van drugs zijn alvast uit den boze en zullen tot onmiddellijk ontslag leiden.

Ten slotte zal de nanny soms op verplicht verlof gestuurd worden, als het gezin nood heeft aan eigen ‘quality time’. Mocht u zich aangesproken voelen, weet ten slotte dat er een verplichte proefperiode is van 2 weken.

Richard Conway van Childcare, waarop de advertentie dus geplaatst is, op diverse Britse nieuwswebsites: "Op het eerste zicht gaat het hier om de beste nanny-job ter wereld. Deze mensen weten echt wel wat ze van een kinderoppas verwachten. Daartegenover zetten ze een aantal voordelen en een prachtig salaris. Dus als iemand zich geroepen voelt, waag je kans. Zo’n gelegenheid doet zich niet vaak voor."

lees ook