Bonnie Tyler zingt "Total eclipse of the heart" tijdens... totale eclips

Tijdens de totale zonsverduistering van 21 augustus in Noord-Amerika zal Bonnie Tyler haar wereldhit "Total eclipse of the heart" zingen op een cruiseschip in de Caraïben. Dat meldt Time.

Komende maandag staat de VS heel even stil. Die dag is in verschillende staten een totale zonsverduistering te zien. Al weken kijken miljoenen Amerikanen naar het zeldzame natuurfenomeen uit en nu biedt Bonnie Tyler de absolute kers op de taart aan: tijdens de eclips zal ze haar wereldhit "Total eclipse of the heart" uit 1983 zingen.

De zangeres uit Wales zal dat doen op het cruiseschip Oasis of the Seas dat voor de gelegenheid naar de Caraïben zal varen en daar een positie zal innemen in het pad van de totale zonsverduistering. De rockband DNCE met frontman Joe Jonas zal haar begeleiden.

"Het wordt zo spannend", vertelt Tyler aan Time. "Dit komt niet vaak voor, toch?" Schrik voor zeeziekte heeft ze naar eigen zeggen niet. "Ik heb zelf een boot."

Tyler zal "Total eclipse of the heart" wel fors moeten inkorten. De klassieker duurt meer dan 4 minuten, terwijl de totale zonsverduistering na 2 minuten en 40 seconden alweer voorbij zal zijn.