Dit zijn de best betaalde actrices van het afgelopen jaar

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft gisteren de namen bekendgemaakt van de tien best betaalde actrices van het afgelopen jaar. Bovenaan de lijst staat de Amerikaanse actrice Emma Stone, die dit jaar de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis mocht nemen.
AFP or licensors

Haar rol in de musical "La La Land" heeft de 28-jarige Emma Stone geen windeieren gelegd, want tussen 1 juni 2016 en 1 juni 2017 heeft de actrice maar liefst zo'n 26 miljoen dollar (22 miljoen euro) verdiend. Bruto weliswaar.

Stone steekt daarmee actrice Jennifer Anniston nipt voorbij. De 48-jarige Amerikaanse verdiende vorig jaar zo'n 25,5 miljoen dollar (21,6 miljoen euro), voornamelijk dankzij haar rol van Rachel Green in de razend populaire sitcom "Friends".

Jennifer Lawrence, die in 2015 en 2016 bovenaan de lijst stond, is dit jaar gezakt naar de derde plaats, met een inkomen van 24 miljoen dollar (20,3 miljoen euro). De 27-jarige Lawrence, die vooral bekend is om haar rol van Katniss Evergreen in de filmserie "The Hunger Games", moest het dit jaar met bijna de helft minder inkomsten stellen dan het jaar voordien.

2016 Invision

De Amerikaanse stand-up-comedian Melissa McCarthy en actrice Mila Kunis vervolledigen de top vijf van best betaalde vrouwelijke filmsterren. Andere namen in de lijst zijn onder anderen Charlize Theron, Emma Watson en Cate Blanchett.

Volgens Forbes verdienden de tien best betaalde actrices samen zo'n 172,5 miljoen dollar (146 miljoen euro), tussen 1 juni 2016 en 1 juni 2017. Dat is 16 procent minder dan vorig jaar. Binnenkort maakt het zakenmagazine ook de namen van de best verdienende acteurs bekend.