Faces On TV moet het opnemen tegen de wind op Pukkelpop

Het debuutalbum van Faces On TV komt pas volgend jaar uit, maar toch kreeg multi-instrumentalist en producer Jasper Maekelberg nu al de eer om de Main Stage op Pukkelpop te openen. Niet evident als je maar enkele radiohits hebt en dan nog met je decor moet opboksen tegen de opstekende wind. Toch reageerde hij nadien tevreden op Studio Brussel.
Matthias Engels

Maekelberg was in 2014 finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, speelt mee bij onder meer Warhaus en is de producer achter hits van Belgische groepen als Bazart, Warhola en Gabriel Rios. Vorig jaar besliste hij om zich meer te focussen op zijn eigen project Faces On TV en bracht hij de ep "Travelling blind" uit, meteen ook het tweede nummer in de set van vandaag. 

Wat opviel was de gelaagde, sfeervolle sound van Maekelberg, met dank aan een extra percussionist en een toetseniste die af en toe ook een dwarsfluit en zelfs een hobo ter hand nam. Maekelberg bedankte het publiek om zo vroeg te komen en zei dat de band "hier was om de slapers uit uw ogen te vegen". Maar van een massale opkomst voor het hoofdpodium kan er nog niet echt gesproken worden. Maekelberg liet het niet aan zijn hart komen en smeet zich volledig. 

Matthias Engels

Maekelberg mocht dan wel blij zijn dat het niet geregend had tijdens het grootste deel van zijn show, maar de wind speelde hem wel parten. Twee van de vijf grote fotografenparaplu's die achter de muzikanten opgesteld stonden, werden al snel speelbal van de wind. In het begin van de show probeerde de crew de paraplu's nog in bedwang te houden, maar uiteindelijk moesten ze ook dat opgeven toen de wind definitief de bovenhand nam (foto in tekst). Jammer voor de band wel, want het leidde de aandacht van het publiek een beetje af van de muziek.

Los daarvan bracht Faces On TV wel een sfeervol concert en schakelde Maekelberg vlot tussen zijn falsetstem en een steviger rockend geluid. Afsluiten deed hij met een krachtige versie van "Love/dead". Volgend jaar komt zijn debuutalbum uit en dan krijgt Faces On TV het publiek ongetwijfeld nog iets vlotter mee op de festivals. 

"Ik heb een pintje omgestoten, excuses voor Solange"

Op Studio Brussel reageerde Maekelberg nadien tevreden op het optreden. "De Main Stage openen was de max", zei hij. "Iedereen was samen met ons aan het wakker worden. Op het einde was iedereen aan het dansen. Ik heb wel een pintje omgestoten dus het is niet meer zo proper, excuses voor Solange."

Het optreden op Pukkelpop was het enige in België deze zomer. "Dat levert wel wat druk op, maar dat was vooral omdat ik met een debuutplaat bezig ben. Vandaag heb ik bijna alleen maar nieuwe nummers gespeeld. De plaat komt uit als ze af is. Hopelijk is dat ergens volgend jaar."