Fietsster kritiek na val met elektrische fiets over slecht fietspad

Een fietstochtje is voor een vrouw uit Zonnebeke uitgedraaid op levensgevaarlijke verwondingen nadat ze op een fietspad in slechte staat ten val is gekomen. De gemeente erkent de toestand van het fietspad en zal een tijdelijke asfaltlaag aanbrengen.

Een 63-jarige vrouw uit Zonnebeke ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze woensdag tijdens een fietstochtje in Ichtegem lelijk ten val kwam met haar elektrische fiets.

De vrouw reed op het fietspad aan de linkerkant van de weg richting Kortemark toen ze ter hoogte van de Fazantstraat ten val kwam. Ze liep levensgevaarlijke verwondingen op en werd naar het ziekenhuis van Roeselare gebracht waar ze nog steeds vecht voor haar leven.

Gescheurd en gespleten beton

Waarom de vrouw ten val is gekomen wordt onderzocht. Maar tijdens de interventie stelden de hulpdiensten vast dat het fietspad er zich in erbarmelijke staat bevindt. De Fazantstraat helt er richting Kortemarkstraat af waardoor ook het fietspad afhelt en heel wat scheuren en spleten in het beton zitten.

Over een afstand van 50 meter is het fietspad er erg hobbelig. De gemeente en burgemeester werden op de hoogte gebracht van het incident en de technische dienst gingen een kijkje nemen. Ze erkennen dat het fietspad er slecht aan toe is en nemen tijdelijke maatregelen. De gemeente zal er een waarschuwingsbord plaatsen om het slechte wegdek aan te duiden en in de nabije toekomst wordt een tijdelijk nieuw asfaltlaagje voorzien op die plaats.

In 2020 wordt de hele straat en het fietspad dan aangepakt in het kader van de fietspadenroute waar de gemeente aan werkt. Als de vrouw en haar verzekering kunnen bewijzen dat ze viel omwille van de slechte staat van het fietspad kunnen ze de gemeente aansprakelijk stellen.

Meest gelezen