Gijzeling in Nederlands omroepgebouw beëindigd: gijzelnemer opgepakt

In Nederland heeft vanochtend een gijzeling plaatsgevonden in het gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep, waar onder meer de studio's van 3FM zijn. Dat meldt NOS. De gijzelnemer is opgepakt, de gegijzelde vrouw wordt nog medisch onderzocht.

Iets na 08.00 uur bedreigde een man een NPO-medewerkster net buiten het pand, waarna hij met haar naar binnen ging. Wat de relatie tussen de twee is, is niet duidelijk.

De politie heeft op zo'n vijftig meter van het gebouw een mes en een tas op straat gevonden.

Binnen in het gebouw was er geen paniek, zegt een medewerker van 3FM, die in hetzelfde gebouw zitten. De redactie kon gewoon verder werken. Ook op de radio was niets van de gijzeling te horen: 3FM zendt momenteel uit van op verplaatsing.