Intergalactic Lovers veroveren Marquee met pop met donker randje

Het is een tijd stil geweest rond Intergalactic Lovers, maar vandaag mochten ze op een mooie stek op Pukkelpop, in de vooravond in de Marquee, hun plaats in de spotlights opnieuw opeisen en dat deed de band uit Aalst met verve. Voor Lara Chedraoui en haar groep was het de eerste passage op Pukkelpop, maar dat was er niet aan te merken.
Matthias Engels

Chedraoui kwam op in een soort van boksersoutfit: een lange zwarte cape met kap en een rood biesje aan de rand, waar -bleek achteraf- een sexy body onder zat. Ze maakte er ook de bijhorende boksbewegingen bij. De toon was meteen gezet: Intergalactic Lovers was hier om de Marquee te veroveren. Van Tomas De Soete hadden we even daarvoor ook al gehoord dat Chedraoui ook speciaal voor vandaag naar de kapper geweest was. 

De band liet de songs in zo'n rotvaart passeren dat het erop leek dat ze een beetje bang waren dat ze niet alles wat ze wilden zouden kunnen spelen. Oudere nummers werden afgewisseld met nieuw werk, zoals single "Between the lines", dat we vanaf 15 september kunnen ontdekken op hun derde album "Exhale". 

Chedraoui stond zoals steeds vol overgave, passie en energie op het podium en moest dan ook weinig moeite doen om het publiek te laten meezingen en klappen. 

"Shewolf" en slotnummer "Delay" waren maar enkele hoogtepunten. De pop met het donkere randje van Intergalactic Lovers ligt duidelijk goed in het oor bij een breed publiek. En de band genoot er ook zichtbaar van. Missie volbracht dus.  

Matthias Engels