Leopold II-tunnel Brussel afgesloten door te hoge vrachtwagen

De Leopold II-tunnel in Brussel is tijdelijk afgesloten in de richting Basiliek nadat een te hoge vrachtwagen geprobeerd heeft de tunnel in te rijden. Dat melden de Brusselse lokale politie en Mobiris.

De vrachtwagen is de tunnel niet ingereden. Er staat een portiek voor de tunnel om de hoogte aan te geven. Daar reed het voertuig tegen en merkte de chauffeur dat zijn vrachtwagen te hoog was. De tunnel zelf bleef gespaard. Maar het gevaarte blokkeerde wel een tijdlang de ingang en moest onder begeleiding van de politie achteruit manoeuvreren om er weg te geraken.
Het Brussels verkeerscentrum Mobiris gaat nu na of de portiek aan de ingang IJzer beschadigd is en eventueel moet hersteld worden. Tot zolang blijft de tunnel afgesloten.