Paris Hilton: "Ik had als prinses Diana kunnen zijn"

Het blijft duidelijk een zware last om dragen: de seksvideo "One night in Paris", die zonder toestemming van Paris Hilton in 2003 door haar toenmalige vriend Rick Salomon publiek gemaakt werd. Ook nu nog, 14 jaar later, denkt Hilton, intussen een succesvolle zakenvrouw en een van ’s werelds meest betaalde dj’s, dat haar leven er helemaal anders uitgezien zou hebben, mochten deze opnames de buitenwereld niet bereikt hebben. Zo vertelde de nu 36-jarige Hilton aan de lifestylewebsite Marie Claire.

Paris Hilton: "Het doet heus wel pijn, omdat ik mijn hele leven opgekeken heb naar prinses Diana, naar al die elegante, verbazingwekkende vrouwen. En ik heb het gevoel dat me dat allemaal afgepakt is. Ik kon zo ook geworden zijn. Maar door die sekstape zal ik altijd beoordeeld worden en zal men altijd een eigen gedacht hebben over hetgeen eigenlijk een intiem moment tussen mezelf en mijn vriend had moeten zijn."

"Ik wou dat ik mijn toenmalige vriend nooit ontmoet had. Daar heb ik nog het meest spijt van. Maandenlang heb ik mijn huis niet durven buitengaan. Ik was zo depressief, zo vernederd. Ik wou niemand zien in die periode."

"Wat me nog het meest woedend maakt, is als ik hoor dat ik er veel aan verdiend heb. Maar ik heb nooit, maar dan ook nooit één dollar voor die video gekregen. Dat gerucht moet eindelijk eens een halt toegeroepen worden."

Toch heeft Hilton niet slecht geboerd sinds 2003, toen ze naast Nicole Ritchie de buitenlucht opzocht in de realityshow "The simple life". Intussen is ze een succesvolle zakenvrouw met een 25-tal verschillende parfums, waarvan sommige zelfs voor mannen. Bovendien wordt haar kleding- en accessoireslijn, zelfs eentje voor honden, over de hele wereld aangeboden. Ze bezit ook verschillende hotels. Om haar ten slotte als dj te boeken, moet veel geld neergelegd worden ("A million dollars a night for a gig").

lees ook