Wie durft het blote bovenlijf van Vladimir Poetin uit te dagen?

Hij lijkt hem zo graag te tonen, die blote bast. Onlangs nog liet de Russische president Vladimir Poetin zich met onbedekt bovenlijf fotograferen tijdens een paar vakantiedagen aan de oevers van het Bajkalmeer in Siberië. Dat inspireerde een Russische CEO om ‘shirtless’-gewijs de uitdaging met Poetin aan te gaan. Binnen de kortste keren begon de hastag #PutinShirtlessChallenge te trenden, tot grote verbazing van initiatiefnemer Pavel Durov.

Durov verbond 2 voorwaarden aan zijn oproep voor blote bovenlijven: geen fotoshop en geen geforceerde sixpack-achtige toestanden. Een zo natuurlijk mogelijke look dus. Niet dat iedereen dat begreep: de foto’s met "fitness-perfecte lijven" waren schering en inslag. Toch waren er ook die "een meer realistische uitdaging” met Poetin durfden aangaan en dat leverde dan weer al even opmerkelijke en soms grappige foto’s op.

Maar beginnen doen we met de initiatiefnemer, Pavel Durov:

Dat leidde tot onder meer volgende uitdagers van Poetin (meer foto’s kunt u hier bekijken):

Mocht u toch eerder het origineel verkiezen:

lees ook