Aangepast reisadvies voor wie naar Spanje wil

Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor Spanje aangepast na de aanslagen in Barcelona en Cambrils. "Volg de instructies van lokale autoriteiten en hou er rekening mee dat drukbezochte plaatsen doelwit van aanslagen kunnen zijn."

Twee terroristische aanslagen hebben plaatsgevonden in Catalonië: één in Barcelona, op de Ramblas, en één in Cambrils. Tot nog toe zijn er 13 doden gevallen en een honderdtal gewonden, onder wie Belgen", schrijft Buitenlandse Zaken op zijn website.

Buitenlandse Zaken raadt Belgen niet af om naar Spanje of bepaalde steden of gebieden te reizen, maar vraagt wel om de "instructies van lokale autoriteiten op de voet te volgen" en er "rekening mee te houden dat drukbezochte plaatsen doelwit van aanslagen kunnen zijn".

Mensen die nog vertrekken naar Spanje en ongerust zijn, kunnen contact opnemen met hun touroperator om te bekijken of ze een andere bestemming moeten kiezen, licht het kabinet van minister Reynders toe aan onze redactie.

De Belgische ambassade in Madrid en het consulaat staan in contact met de Belgische slachtoffers en de Spaanse autoriteiten. Het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken is bereikbaar via het telefoonnummer 02 501 81 11.