Alles weer rustig op de Ramblas in Barcelona

Een dag na de dodelijke aanslag op de wereldberoemde winkelstraat de Ramblas in Barcelona keert de rust langzaam terug. VRT-journaliste Mieke Strynckx is ter plaatse.

Het is nog vroeg, maar Mieke Strynckx wandelt al op de Ramblas. "Ik ben vlak bij de overdekte markt, waar de bestelwagen gisteren na zijn dodelijke rit over de Ramblas tot stilstand kwam. De Ramblas is ongeveer 1,2 kilometer lang en de bestelwagen is meer dan een halve kilometer lang door het voetgangersgedeelte geraasd."

De kraampjes gaan weer open

Mieke Strynckx ziet nog weinig van de chaos die gisteren heerste in Barcelona. "Er is eigenlijk nog weinig te zien op de Ramblas, behalve dan dat het voetgangersgedeelte is afgesloten door politielint. Hier en daar mag je nog overlopen, maar op andere plaatsen ben ik ook al weggejaagd door de politie."

De metro die gisteren gesloten was voor alle reizigers, begint vanmorgen ook weer gewoon te rijden.

"Helemaal aan het eind van de Ramblas, op de Plaça de Catalunya, staan wel nog politiewagens en ziekenwagens, maar voor de rest is alles rustig. De kraampjes gaan weer open, en langzaam komen er alweer toeristen rondlopen."