Arnold Schwarzenegger geeft de speech die Trump had moeten geven

De filmster en voormalige gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, heeft in een filmpje de uitspraken van Donald Trump over de rellen in Charlottesville veroordeeld. Het filmpje past binnen de kritiek die de Amerikaanse president de afgelopen week over zich heen kreeg. Volgens velen ging Trump namelijk niet ver genoeg in zijn veroordeling van het geweld in Charlottesville. Zo noemde hij extreemrechts niet bij naam.

“Er zijn geen twee kanten van hypocrisie en er zijn ook geen twee kanten van haat", zegt de filmster in een filmpje dat op Twitter werd gepost door het Californische mediabedrijf ATTN. "Als je ervoor kiest om met een vlag te marcheren die het slachten van miljoenen mensen symboliseert, dan zijn er geen twee kanten."

Achteraf geeft de voormalige Terminator een speech die de Amerikaanse president volgens hem had moeten geven. Daarin zegt Schwarzenegger onder andere dat er in het land dat het leger van Hitler versloeg, geen plaats is voor nazivlaggen.

Op het einde van de video vertelt Schwarzenegger hoe het was om in Oostenrijk op te groeien kort na de Tweede Wereldoorlog. Hij spreekt over het nazisme als een verliezende en schandelijke ideologie waar enkel “gebroken mannen” uit zijn gekomen.