Azië krijgt eigen versie van het Eurovisiesongfestival

Er komt een Aziatische versie van het Eurovisiesongfestival. Wanneer en waar de show zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar de organisatie lanceert nu al een website waarop iedereen het nieuws over de wedstrijd kan volgen.
Dami Im deed voor Australië al mee aan het gewone Eurovisiesongfestival.

Aan het concept van de show wordt nog volop gesleuteld. Wat wel al vastligt is dat maximum 20 landen uit de Aziatische-Pacifische regio het uiteindelijk tegen elkaar gaan opnemen in een grote finale show.

Via eurovisionasia.tv kunnen mensen doorgeven wie hun favoriete Aziatische artiesten en songwriters zijn die ze graag zouden zien deelnemen aan het festival.

Een van de landen die mee aan de kar trekt van het Aziatische Songfestival is Australië. Dat land nam al twee keer deel aan het gewone Eurovisiesongfestival. De Australische openbare omroep SBS voert onder meer gesprekken met India, China en Zuid-Korea.

Bekijk hier de lanceringsvideo