Brigitte Macron: "Het enige minpunt van Emmanuel is dat hij jonger is dan ik"

De Franse Première Dame heeft aan het vrouwenblad Elle een eerste interview gegeven sinds haar man president werd van Frankrijk. Brigitte Macron heeft het daarin onder meer over het grote leeftijdsverschil tussen haar en Emmanuel Macron en over haar rol als presidentsvrouw.

"Het enige gebrek van Emmanuel is dat hij jonger is dan ik." Zo kadreert Brigitte Macron het opmerkelijke leeftijdsverschil met haar echtgenoot: Brigitte is er 64, Emmanuel is met zijn 39 lentes de jongste president ooit van de Franse Republiek.

"We ontbijten samen, ik met mijn rimpels en hij met zijn frisheid. Zo is het nu eenmaal. Maar had ik die keuze destijds niet gemaakt (Brigitte verliet haar toenmalige echtgenoot voor Emmanuel Macron, nvdr.), dan zou ik mijn leven gemist hebben. Ik had die liefde nodig om helemaal gelukkig te kunnen zijn."

"Met Emmanuel ben ik het gewoon dat er mij ongewone dingen overkomen"

We zien dan ook een stralende Brigitte Macron op de cover van het blad Elle, getooid in een wit designer jasje en een jeansbroek. Het presidentiële koppel woont nu al zo'n drie maand in het Elysée in Parijs.

"Velen dachten dat we na de eerste ronde van de presidentsverkiezingen al zegezeker waren", komt de first lady van Frankrijk nog eens terug op de presidentsverkiezingen van april-mei. "Dat is niet zo. Geen moment zijn we zeker geweest. Maar met Emmanuel ben ik intussen wel zo gewoon dat er mij bijzondere dingen overkomen, dat ik me afvraag wat het volgende avontuur zal zijn."

Première Dame

Het interview met Brigitte Macron komt er - allicht niet geheel toevallig - op een moment dat de populariteit van haar echtgenoot/president in dalende lijn zit. Zo kwam er heel wat kritiek op het feit dat president Macron een officieel statuut van Première Dame wou voor zijn vrouw.

Dat officiële statuut komt er niet, wel zal het Elysée met een transparantiecharter komen. "Zoals al mijn voorgangers zal ik mijn publieke rol ten volle opnemen, maar voortaan zullen de Fransen kunnen nagaan welke middelen er worden uitgetrokken voor mijn rol", verduidelijkt Brigitte Macron nog in het interview.

Her en der wordt geopperd dat de populaire Brigitte de tanende populariteit van haar man zou kunnen helpen opkrikken. Maar voor de Franse Première Dame is het wel duidelijk wie de patron is: "Als ik ooit het idee heb dat mijn aanwezigheid het presidentschap in de weg staat, zal ik verdwijnen naar de achtergrond".