De Nieuwe Lichting overtuigt over hele lijn op Pukkelpop

Het is een traditie dat de laureaten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel mogen optreden op Pukkelpop. Kai Wén, The Lighthouse en de intussen niet meer van de festivalpodia weg te denken Tamino mochten al vroeg op dag 2 van Pukkelpop hun muziek voorstellen in de Marquee. En de drie acts konden het publiek duidelijk elk op hun eigen manier bekoren.
Thomas Geuens

De jonge Bruggeling Kai Wén kwam als eerste aan de beurt en kreeg het publiek meteen goed mee met zijn mix van r&b, soul en rap. Hij wordt enkel vergezeld van een dj op het podium, maar dat deerde hem duidelijk niet. Hij straalde zelfvertrouwen uit. 

Het tempo ligt hoog wanneer drie artiesten in drie kwartier elk een set moeten spelen, dus het was al snel de beurt aan het poppy collectief The Lighthouse uit Leuven. Ook zij konden met hun single "Hollywood" en hun cover van "No scrubs" van TLC op heel wat bijval rekenen. 

En daarna was het voor de tweede keer tijdens deze Pukkelpop de beurt aan Tamino, die onmiskenbaar het luidste herkenningsapplaus kreeg van het publiek. Zijn nummers zijn intussen echte hits en daarom kreeg hij gisteren al een eigen plek in de Club. Met "Habibi" bezorgde hij de aanwezigen vanmiddag voor de tweede dag op rij kippenvel. Wanneer hij de hoogte ingaat met zijn stem, valt de verbazing af te lezen op de gezichten van sommige festivalgangers, alsof ze daarvoor niet geloofden dat hij wat je op de radio hoort ook echt live kan. 

Het duo Equal Ediots, ook een voormalige laureaat van De Nieuwe Lichting, praatte het geheel aan elkaar. Zij mochten aan het einde van de show meteen ook de oproep voor een nieuwe editie van De Nieuwe Lichting lanceren.