Pukkelpop is uitverkocht ondanks druilerige start

De 32e editie van Pukkelpop is eveneens een volledig uitverkochte editie. Sinds vanochtend zijn alle tickets de deur uit en zijn de kassa's dan ook gesloten. De tweede volledige festivaldag begon druilerig, maar tegen de avond verdreef de zon de wolken dan toch boven de weide in Kiewit.
©Ymke Dirikx

"Sold out" staat er te lezen op de website van Pukkelpop. Met voor het begin van het festival slechts enkele honderden tickets voor donderdag en vrijdag beschikbaar, zijn vandaag alle overige tickets dan toch de deur uit gegaan. Ook gisteren werd het aantal toegelaten bezoekers behaald.

Na enkele grote kleppers gisteren zoals The xx, Editors, Intergalactic Lovers en Solange, kon Pukkelpop ook vandaag nog uitpakken met enkele stevige namen.

Het hoofdpodium is gereserveerd voor onder meer Bastille, London Grammar, George Ezra en Parov Stellar. Maar ook de zeven andere podia doen niet onder. Elbow, Emma Bale, The Shins, 2manydjs, Boys Noize en nog 46 andere bands schitteren in onder meer de Marquee, de Dance Hall en de Boiler Room.

Naast de aangekondigde optredens krijgen de Pukkelpoppers tevens de kans om unieke en kleinschalige optredens, zogenaamde Secret Sessions, mee te maken. Via de Humo-stand maken festivalgangers kans op een optreden van een Pukkelpopartiest, maar dan in een kleine en intieme setting. Welke bands een geheim mini-concert geven, wordt enkel meegedeeld aan de Humo-stand op de Pukkelpopwei.

Morgen geven onder meer Mumford & Sons, Flume, The Van Jets, Jake Bugg en The Afghan Wings het beste van zichzelf op de laatste Pukkelpopdag.