Reynders: "Eén Belg omgekomen, twee Belgen gewond in Barcelona"

Bij de aanslag in Barcelona is één Belgische vrouw omgekomen en zijn twee Belgen gewond geraakt, van wie één er erg aan toe is. Dat is de voorlopige balans die minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1 kon meegeven.

Gisteren was al duidelijk geworden dat een Belgische vrouw om het leven gekomen is bij de aanslag op Las Ramblas in Barcelona. Minister van Buitenlandse Zaken Reynders heeft volgens de meest recente informatie daarnaast weet van twee Belgische gewonden, van wie één zwaargewond is. "Dat is de huidige stand van zaken, voorlopig hebben we geen informatie over andere mogelijke Belgische slachtoffers", zei hij in "De ochtend".

Buitenlandse Zaken volgt de zaken verder op. De diensten zijn er nog niet in geslaagd met alle Belgen ter plaatse contact op te nemen. Het Belgische consulaat in Barcelona staat ter beschikking van de slachtoffers, hun families en de andere aanwezige landgenoten, en ook van hun families in België. Reynders verwijst ook naar het contactnummer voor mensen die zich zorgen maken over familie en naasten in Barcelona: 02 501 81 11.

De minister overweegt ook om het reisadvies naar Barcelona en Spanje eventueel aan te passen, "na een analyse van alle nieuwe gegevens". Hij wijst er wel op dat er geen nulrisico bestaat: "Geen enkele plaats is veiliger dan een andere".

Meest gelezen