Verzinkbare palen moeten Nieuwstraat in Brussel beter beveiligen

Bij de komende heraanleg van de Nieuwstraat in Brussel krijgt de winkelstraat verzinkbare palen aan de toegangspunten. Dat zegt schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD). Dat moet drama's zoals in Barcelona vermijden.
BELGA
(archieffoto).

Na de aanslag op Las Ramblas in Barcelona maken sommige winkeliers in de Nieuwstraat in Brussel zich zorgen over de veiligheid in hun straat. Hoewel op sommige plaatsen betonblokken zijn geplaatst om de toegang te versperren, is de straat op verschillende andere plekken nog steeds met een voertuig bereikbaar.

Schepen van Openbare Werken Els Ampe begrijpt de bezorgdheid, maar haalt praktische bezwaren aan voor nog meer versperringen. Zo moeten leveranciers de winkels vlot kunnen bereiken. Daarnaast kunnen betonblokken net gevaarlijk zijn als veel volk op straat loopt.

Op termijn belooft Ampe wel een structurele oplossing. "We plannen een heraanleg van de Nieuwstraat", zegt ze. "Daarbij plannen we verzinkbare palen op de toegangspunten." Dat zijn palen die in de grond kunnen zinken als bijvoorbeeld een leverancier de straat wil binnenrijden en vervolgens weer omhoog komen.