Zeven gewonden bij nieuwe aanslag in Spanje, dit keer in badplaats Cambrils

Bij een tweede aanslag, in de Spaanse badplaats Cambrils, zijn zeven mensen gewond geraakt. Terroristen hebben in de Catalaanse kuststad geprobeerd om net zoals in Barcelona eerder op de dag in te rijden op voetgangers. De politie wist vijf daders te doden. De daders hadden bommengordels om, maar die waren vals, volgens bronnen bij het Catalaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
2017 Anadolu Agency

De Spaanse krant El País schrijft dat de politie ingreep toen de daders hun aanslag wilden uitvoeren. De terroristen sloegen in hun wagen op de vlucht maar de politie wist hen klem te rijden. Tijdens het vuurgevecht dat hierop volgde, kwamen vier inzittenden om. Een vijfde sloeg te voet op de vlucht en werd iets later neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen, geeft de Mossos d'Esquadra mee op Twitter. Volgens de politie hadden de daders bommengordels om, maar die waren vals, volgens bronnen bij het Catalaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Die bommengordels werden onschadelijk gemaakt.

De Spaanse hulpdiensten bevestigen dat er -naast de daders- geen doden zijn gevallen bij de aanslag, maar dat zeven mensen, onder wie een agent, gewond raakten. Twee gewonden zijn er erg aan toe.

De situatie in de badplaats was rond iets voor drie onder controle. De politiediensten zijn wel nog steeds ter plaatse, geeft de Mossos d'Esquadra nog mee op de microblogsite.

Volgens de politie is er effectief een verband tussen de gebeurtenissen in Barcelona, waar minstens dertien mensen zijn gestorven en honderd gewonden zijn gevallen, de nieuwe aanslag in Cambrils en de ontploffing in Alcanar. Hier vindt u alles wat we tot nu toe weten over de verschillende aanslagen in Spanje.