Bear's Den na 2 dagen feesten eindelijk zelf op Pukkelpop-podium

De Britse band Bear's Den was al sinds donderdag op Pukkelpop, maar mocht vanavond zelf aan de bak op het hoofdpodium. Daar waren ze best wel zenuwachtig voor, bekenden ze vanmiddag op Studio Brussel. Maar ze slaagden er perfect in de sfeer van een gezellig huiskamerconcert te creëren op de wei.
Thomas Geuens

Na hun vorige festivaloptreden hadden de mannen van Bear's Den twee dagen vrij en er waren twee opties: even terugkeren naar Engeland of meteen doorrijden naar Pukkelpop en hier twee dagen rondhangen. Die keuze was snel gemaakt. "We hopen dat jullie voorbije dagen hier even fantastisch geweest zijn als de onze", klonk het. Bear's Den ging hier onder meer naar Solange en Elbow, van wie ze grote fan zijn en straks gaan ze ook nog naar hun vrienden van Mumford & Sons. 

Frontman Andrew Davie bekende trouwens op het podium dat hij een zeer grote fan van Guy Garvey van Elbow is. "Ik was mezelf gisteren de hele tijd aan het oppeppen om hem aan te spreken. Uiteindelijk viel tijdens het ping-pongspel ons balletje en moest ik naar hem toe om het te gaan halen. Dat was wel een beetje beschamend. Dit is niet de manier waarop ik je wilde ontmoeten, zei ik hem. Waarop Garvey: geen probleem, vanaf nu noem ik je Davie Pingpong." 

Deze anekdote vat helemaal samen hoe Bear's Den op een podium staat: doodgewoon, met gevoel voor humor en met de nodige zin voor zelfrelativering. En dat is waarschijnlijk ook de sleutel tot hun succes, die sympathieke -niet gespeelde- bescheidenheid. De band was zichtbaar onder de indruk van de omstandigheden en kon het Pukkelpop-publiek niet genoeg bedanken. "Dit is een van onze grootste concerten ooit, jullie zijn fantastisch", klonk het.  

Eén van de absolute hoogtepunten van het concert was hun cover van "Heaven" van Bryan Adams, luid meegezongen door het hele publiek. "Het is geen guilty pleasure, maar gewoon een pleasure." En hun grote hit "Agape" was het verwachte slot van dit pretentieloze, maar mooie concert op het hoofdpodium van Pukkelpop.