Gezochte Belgische vrouw opgepakt op Korfoe

Op het Griekse eiland Korfoe is een Belgische vrouw van 22 opgepakt. Tegen de vrouw van Marokkaanse afkomst liep een Europees aanhoudingsbevel, omdat in België een onderzoek tegen haar loopt voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Het federaal parket bevestigt de arrestatie, maar wil verder geen commentaar geven.

De vrouw, van Marokkaanse afkomst, werd gearresteerd aan boord van een veerboot, die vanuit het Italiaanse Bari naar Korfoe voer. De Italiaanse veiligheidsdiensten hadden hun Griekse collega's getipt.

Verschillende terroristen die de voorbije jaren aanslagen pleegden of planden in West-Europa maakten gebruik van de route via de Griekse eilanden om vanuit het Midden-Oosten naar het Europese vasteland te raken. In Griekenland zelf waren er tot dusver geen aanslagen van moslimextremisten.