Nog één verdachte op de vlucht: Younes Abouyaaqoub

De nieuwe hoofdverdachte die de Spaanse speurders in het vizier hebben, is Younes Abouyaaqoub. De politie houdt een klopjacht op deze Marokkaanse man van 22 jaar uit het stadje Ripoll. Over het oprollen van de hele cel heerst verwarring. Volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken is de cel opgerold, maar volgens zijn Catalaanse collega zijn ze nog op zoek naar 2 of 3 leden.
AFP or licensors

Younes Abouyaaqoub is de enige van de verdachten die momenteel nog op de vlucht is. Zijn foto is intussen internationaal verspreid.

De speurders gaan er steeds meer van uit dat Abouyaqoub de man was die achter het stuur van de bestelwagen zat die op de Ramblas inreed op voetgangers. Eerder werd aangenomen dat dat de 17-jarige Moussa Oukabir was, maar die hypothese lijkt steeds minder waarschijnlijk.

Volgens sommige Spaanse media zoekt de politie Abouyaqoub in de buurt van Girona, terwijl andere bronnen dan weer melden dat hij met een witte Renault Kangoo naar Frankrijk zou zijn gevlucht.

"Onopvallende jongen"

Younes Abouyaqoub is geboren in 1995 in Mrirt in Marokko, maar groeide op in Ripoll, een stadje aan de voet van de Pyreneeën, in de buurt van de Catalaanse stad Gerona. Volgens klasgenoten was hij een eerder onopvallende, "erg verlegen jongen die nooit aandacht zocht en nog nooit in de problemen was gekomen."