Onduidelijk of Australische jongetje in Barcelona gevonden is

Er heerst onduidelijkheid over het lot van Julian Cadman, het Australische jongetje dat sinds de aanslag in Barcelona spoorloos is. Verschillende Spaanse media en de organisatie die opsporingsbericht verspreidt, hadden eerder gemeld dat het jongetje terecht zou zijn en in het ziekenhuis zou liggen. Maar dat wordt niet verder bevestigd.

De zevenjarige Julian Cadman, uit Australië, was samen met zijn moeder op de Ramblas toen een busje inreed op de mensen die aan het kuieren waren in de drukste straat van Barcelona.

Zijn moeder werd na de aanslag zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen. Maar van de kleine Julian was dagenlang geen spoor meer. Grootvader Tony Cadman lanceerde al snel een oproep via Facebook, die wereldwijd werd opgepikt..

Vandaag meldden verschillende Spaanse media, op basis van politiebronnen, dat het jongetje gevonden zou zijn en gewond in het ziekenhuis zou liggen. 

De officiële instanties bevestigden het nieuws niet. De politie zegt dat ze veel vragen krijgt over het jongetje, maar zegt dat het de prioriteit is om te communiceren met de familie.

De Asociación Sosdesaparecidos, dat opsporingsberichten verspreidt, meldde vervolgens op Twitter en Facebook dat de zoekactie naar het jongetje stopgezet was en het jongetje in het ziekenhuis gevonden werd. Maar dat bericht werd weer ingetrokken

De Britse autoriteiten zeggen dat de berichten onzorgvuldig waren en niet correct. "De situatie is nog altijd hetzelfde als gisteren. We bevestigen dat één Britse burger vermist is," klinkt het formeel. Julian heeft namelijk de dubbele nationaliteit: de Australische en de Britse.