Pukkelpop staat op met Steak Number Eight en The Van Jets

Dag 3 van Pukkelpop werd zowel in de Marquee als op de Main Stage geopend met het betere Belgische werk: Steak Number Eight en The Van Jets. En rock-'n-roll is blijkbaar... opstaan om 6 uur om op tijd op Pukkelpop te geraken.

In de Marquee mocht Steak Number Eight er vlak voor 12 uur aan beginnen. De groep uit Wevelgem won in 2008 Humo's Rock Rally. Hun meest recente album "Kosmokoma" dateert intussen van 2015, maar er is nieuw werk in de maak. 

De rauwe energie van frontman Brent Vanneste deed de vonk meteen overslaan naar het publiek. Wakker worden "with a bang", dat was het wel in de Marquee, met hun mix van postrock en metal. Loeiende gitaren en een bas en drum die door je heen trilden.

Voor Vanneste betekende de stoere rocker uithangen vandaag ook dat hij om 6 uur uit zijn bed was moeten komen, iets waarvan hij liet uitschijnen dat hem dat iets minder zinde. Maar qua energielevel zat het duidelijk goed, want hij schreeuwde de longen uit zijn lijf en bleef het publiek opjutten. De set afsluiten deed Vanneste met een rondje crowdsurfen. 

Uw perfecte opener: The Van Jets

Voor The Van Jets was het al lang niet meer de eerste keer dat ze de Main Stage van een groot festival mochten openen, want ze zijn vaste klant op Werchter en Pukkelpop.

Wie The Van Jets -trouwens ook voormalige Rock Rally-winnaars-boekt, weet wat hij mag verwachten. Met goed in het oor liggende radiosingles als "Here comes the light" en "Down below" krijgen ze gegarandeerd ook vroeg op de dag het publiek mee. Er was trouwens al opvallend veel volk op de been vanmiddag. 

De band had voor tijdens een nieuw nummer trouwens een gimmick voorzien: de vrouwenstem aan de telefoon die je in de song hoort, werd voor de gelegenheid geplaybackt door een echte vrouw in het publiek die op de grote schermen getoond werd. Leuke vondst die het publiek even in verwarring bracht. Een ander leukigheidje, een gitaar met een camera erin, haalde Verschaeve uiteindelijk niet op het podium omdat hij te veel in de flow van het concert zat, vertelde hij op Studio Brussel. 

Frontman Johannes Verschaeve, voor de gelegenheid met mooi gelakte nagels, droeg "Broken bones" op aan "iedereen die al 3 dagen op Pukkelpop is". Met de huidige single "Boy to beastie" werd het publiek richting de andere podia gestuurd. "Pukkelpop, merci, 't was de max, ciao", besloot Verschaeve. 

Op Studio Brussel vertelde Verschaeve achteraf ook dat het nieuwe album dat "Future primitives" heet sinds gisteren afgewerkt is en op 27 oktober uitkomt.