Station van Nîmes korte tijd ontruimd na "verdacht signalement"

In de Zuid-Franse stad Nîmes heeft de politie vanavond het station korte tijd ontruimd en afgesloten, na een "verdacht signalement". Eerder was in Spaanse media en op Twitter gezegd dat er geschoten was, maar dat heeft de prefect van Nîmes op Twitter ontkend. Mogelijk is er iemand aangehouden die een nepwapen bij zich had.
AFP or licensors
Politie voor het station van Nîmes.

Op Twitter meldde de prefectuur van Nîmes "de afwezigheid van een schietpartij in het station van Nîmes" en maakte ze melding van een "controle-operatie in verband met een verdacht signalement".

In Nîmes is vandaag de Vuelta van start gegaan, en daarvoor waren de ordediensten massaal op de been in de stad.

Eerder hadden Spaanse media gemeld dat er schoten gehoord waren in het station, en op Twitter leidde dat al snel tot een stortvloed aan berichten over een nieuwe aanslag. Ook werd er gezegd dat er drie gewapende mannen uit een TGV waren gestapt en - al dan niet schietend - de stad waren ingetrokken, of één gewapende man.

De Nederlandse sportjournalist Raymond Kerckhofs meldde tijdens de operatie dat er niets van te merken was, en dat er een ontspannen sfeer heerste op de terrassen aan de Arena van Nîmes, op zo'n 800 meter van het station.

De politie heeft een verdachte opgepakt (foto onder) en ondervraagd. Bronnen bij de politie hebben volgens het Franse persbureau AFP gezegd dat de man een alarmpistool bij zich had.

Na korte tijd werd het station opnieuw vrijgegeven en verloopt alles er opnieuw normaal.

AFP or licensors