Twee doden bij ingestorte feesttent in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn twee mensen om het leven gekomen toen een feesttent instortte bij noodweer. Er zijn minstens 50 gewonden. Het ongeval gebeurde in het plaatsje Sankt-Johann am Walde in de deelstaat Opper-Oostenrijk, niet ver van de Duitse grens.

Het noodweer trok in de late avond over de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk. Rond 22u30 werd het dorpje Sankt-Johann am Walde getroffen door een harde stormwind. Daar was op dat moment een feest van de brandweer aan de gang in een grote feesttent. Er waren zo'n 700 mensen in de tent toen die het begaf.

Het Oostenrijkse Rode Kruis stuurde een twintigtal spoedartsen en 300 hulpverleners ter plaatse. Maar de reddingswerkers hadden alle moeite om de plaats van het ongeval te bereiken. Want de weg naar de plaats waar de tent stond loopt door een bos en werd geblokkeerd door verschillende bomen die waren omgevallen door de storm.

Twee doden en minstens 50 gewonden

Er zijn twee doden gevallen, een man en een vrouw van ongeveer twintig. De reddingswerkers haalden ook een vijftigtal gewonden van onder de feesttent, sommigen van hen liepen zware verwondingen op. Velen liepen breuken op, andere raakten zwaar verbrand toen frietketels omvielen bij het instorten van de tent. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Opper-Oostenrijk, Salzburg en Duitsland.

130.000 gezinnen zonder stroom

De storm veroorzaakte ook schade in de rest van de deelstaat Opper-Oostenrijk. Verschillende bomen waaiden om en daken raakten beschadigd. Ongeveer 130.000 huizen in Opper-Oostenrijk zaten zonder stroom. De reparatiewerkzaamheden zijn nog aan de gang.