Zeker 23 doden en 400 gewonden bij treinongeval in India

Bij een groot treinongeval in India zijn zeker 23 doden gevallen en 400 gewonden. De exprestrein waar ze in zaten, ontspoorde op zo'n 100 kilometer van de hoofdstad New Delhi.
AFP or licensors

Op beelden van het ongeval is een grote ravage te zien. 14 wagons van de exprestrein ontspoorden en liggen kriskas op en door elkaar langs het spoor. 

Er is ook te zien hoe mensen bezig zijn met slachtoffers uit de trein te bevrijden. Intussen zijn de reddingsoperaties afgerond. Volgens de lokale autoriteiten kwamen er 23 mensen om en raakten er 400 mensen gewond. De lokale politie zegt dat 50 mensen afgevoerd werden naar ziekenhuizen. 

Het ongeval gebeurde in de buurt van Muzaffarnagar, in de deelstaat Uttar Pradesh. Dat ligt zo'n 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad New Delhi. De trein die ontspoorde was de Kalinga Uthal Express, een belangrijke post/exprestrein die twee grote hindoe-bedevaartsoorden met elkaar verbindt: Puri in de staat Odesha aan de oostkust van India, en Haridwar in de staat Uttarakhand aan de grens met Tibet en Nepal, een afstand van bijna 2.400 kilometer. 

Treinongevallen komen regelmatig voor in India, omdat veel van de spoorweginfrastructuur er verouderd is. In november 2016 kwamen er, ook in de deelstaat Uttar Pradesh, 146 mensen om bij een ontsporing. Volgens een overheidsrapport uit 2012 sterven er jaarlijks 15.000 mensen bij spoorongevallen. 

Desondanks maken dagelijks zo'n 23 miljoen passagiers gebruik van het uitgebreide spoornetwerk in het land, een van de grootste ter wereld. Vooral voor grote afstanden blijft het spoor het belangrijkste vervoermiddel.

AFP or licensors
AFP or licensors